Blogg

Arkiv med årstall som overskrift

Fungerer ikke husk meg-funksjonen på bloggen din?

Hvordan sette inn gratisdesign (VIDEO)

I denne videoen viser jeg hvordan du setter inn gratisdesign fra Nerdie.me på blogg.no. Trykk på tannhjulet, velg 720p og trykk på fullskjerm for best kvalitet.

Style Facebook liker-knapp slik du vil

Når du bruker funksjonen til blogg.no for å vise en liker-knapp i blogginnleggene dine, så får du ikke bestemme hvordan den skal se ut.

bloggnofunksjon

Slik vil den se ut, og den plasserer seg i bunnen av innlegget.
facebooklikerknappbloggno

I denne guiden viser jeg hvordan du kan style den slik du vil og plassere den der du vil ha den. Tips: Fjern den gamle knappen, ellers så får du to stykker!

Klikk her for å komme til guiden.

Justin Bieber headere

 • Høyreklikk på bildet og lagre det på PCen din. Last det deretter opp til nettsiden/bloggen din. Jeg har forklart her hvordan du legger inn header uten å ødelegge designet på blogg.no.
 • Link meg gjerne i et innlegg om du bruker en header.
 • Størrelsen på står under headeren. Bredde x høyde. Om du trenger den i en annen størrelse, si ifra så ordner jeg det.
 • Flere headere kommer etterhvert!


900 x 333 piksler


1011 x 669 piksler

#justinbieber #gratis #header

Design til salgs - oransje og gult

Pris: 350,-
Plattform: Blogsoft (blogg.no/se)
Header er inludert i prisen. Du sender meg eventuelle bilder du vil bruke og forklarer litt hvordan du vil ha det (om du vil ha en header). Knappene under ?følg meg? blir tilpasset etter hva du har av profiler og hva du vil linke til. Disse endrer farge når du fører pila over dem. Jeg kan også legge inn f.eks. en toppmeny om du trenger det. Designet har en søkeboks øverst i sidemenyen.

Send en mail til lisa@nerdie.me om du vil ha designet. Jeg gjør de tilpasningene du ber om. Deretter overfører du pengene til kontoen min. Når jeg har mottatt pengene så får du kodene.

Liker dere designet? :)

 

#bloggdesign #design #designtilsalgs

Google Web Fonts

Har du lyst på overskrifter i løkkeskrift på bloggen din, eller kanskje en mykere skrifttype i innleggene dine? Google Web Fonts har et stort utvalg av fonter som du enkelt kan bruke. I skrivende stund har de over 600 fonter å velge mellom. Trykk deg inn her for lese hvordan du bruke dem.

 

 #googlewebfonts #font #skrifttype

Nytt gratisdesign

Du finner det her.

screenshot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#gratisdesign #design #rosa

God jul!

Hei!

Nå i jula har jeg ekstra mye tid til å svare på spørsmål. Du kan legge igjen en kommentar her eller sende en mail til lisa@nerdie.me. Om du f.eks sliter med å få opp kodene til et gratis design, så kan jeg sende de på mail. Jeg kan også hjelpe til med å sette inn designet. Husk å skriv inn bloggadressen hvis du har noen problemer med bloggen. Fyr løs :)

God jul til alle som titter innom!

Design til lakenlyst og litt html-hjelp

Nytt gratisdesign

Tema til wordpress

Har laget et design til wordpress (for eget webhotell/domene). Klikk deg inn her for å få tak i det.

Nerdie.me Design

Gratis design 11 med organic tabs

Gratis design 10 til blogg.no

Nå har jeg laget et nytt gratis design til blogg.no. Klikk her for å laste det ned og lese mer om det.


Gratis design til Bloggr.no!

Jeg har bare laget et foreløpig, men du får det i flere farger. Klikk her for å få det

Nytt design til salgs

Til alle som fortsatt besøker denne bloggen....

Verv minst 25 venner og få Apple produkter

StudentTorget har en vervekampanje, og jeg mangler bare 1 for å få noe. Flott om dere gidder å melde dere inn via denne linken :D Verver jeg 25 stykker til å bli medlem kan jeg få en iPod Shuffle. Verver jeg 500 kan jeg få en MacBook Pro, så det er ikke en konkurranse om å verve flest. Bli medlem her og vær med og verv du også. Det er gratis å bli medlem.

Nerdie.me Design

Eget domene? Ja?

Jeg er møkklei av blogg.no og alle feilene som dukker opp her, så nå sitter jeg og fyller ut info om webhotell på one.com, men jeg trenger litt hjelp. Skal jeg kjøpe eget webhotell og domene? Jeg kommer til å legge ut alle kodene jeg har på denne bloggen... kanskje jeg begynner med wordpress guider når jeg kommer ordentlig inni det.

Så er det navnet da.. Jeg vil ha noe enkelt. Bloggen kommer nok ikke bare til å handle om design, men jeg regner med at jeg lager en egen underside for det og en egen underside for andre ting, så navnet skal helst ikke ha noe med design å gjøre. Det eneste jeg har kommet opp med nå er lisablogg. Jeg er så ikkekreativ når det kommer til navn! Da blir det .com, .net eller .it på slutten. it er billigere enn com og nett, så jeg vet ikke helt hva jeg skal velge. Hva synes dere?

Forslag på navn?

Edit: Jeg klarer selvfølgelig ikke å vente på forslag, så nå har jeg registrert domene. Typisk meg :p Jeg gleder meg til å begynne!

Lyst på ny header?

Min venninne Ina, har begynt å lage headere til blogger. Hvis du er kjapp til å bestille, så kan det hende du får en gratis! Ellers så tar hun fra 50-100 kr. avhengig av hvor avansert den skal være.

Hun går grafisk design på NKF, og fikler mye med Photoshop, så dette kan hun. Hun har laget headeren/designet på bloggen hennes selv, og hun får nok til det meste av det du kan tenke deg av headere :)
Send en mail til inah.design@gmail.com for å bestille header. Dette bør du ta med:

 • Hvilke farger du vil ha
 • Størrelse på headeren
 • Bilder
 • Linker til headere du syns er fine?
 • Hva som skal stå på headeren (navn, bloggadresse etc)
 • og ikke minst: Hva ser du for deg!

Besøk bloggen til Ina her!

 

 

Bloggdesignet på facebook

Nå har jeg faktisk kommet meg så langt som å lage en Facebook-side for bloggen etter litt om og men. Jeg vil bruke den til sånne små oppdateringer som jeg ikke gidder å lage et helt innlegg for, så da håper jeg noen vil like siden min :)

Lik Bloggdesignet.blogg.no på Facebook!

Facebook-side

Den nye topplisten

Jeg har registrert meg på den nye topplisten for norske blogger! Gjør det samme du også :)
Klikk på knappen:

B L O G G L I S T E N . N E T

 

:)

Folkens....

PC-en min er ødelagt, så jeg er uten PC på ubestemt tid. Fuuuuuck... :(

Update: Falsk alarm! PC-en funker igjen :D Skjønner ikke hva som har skjedd. Satt å studerte pc-en nøye, så fant jeg et hull bak hvor det var et ikon av en hengelås med en K inni. Flytta på en metalldings inni det hullet med en pinsett, og da funka faen meg driten! Utrolig.. hvorfor visste ikke jeg om det hullet, og hva i alle dager er det for noe?

Og bare for å reklamere litt: Hvis dere vil se bilder fra nyttårsaften, så ta en titt innom lisabloggen! :)

Forresten... e-post innboksen min og bloggen blir overfylt med masse spørsmål om alt mulig. Det er veldig mange som spør om koden til snakkebobla hvor det står hvor mange kommentarer et innlegg har. Jeg vil/gidder ikke å legge den ut fordi alt er så...relativt, og hvordan den snakkebobla blir plassert kommer an på hvordan de andre kodene dine er. Det blir vanskelig å finne en kode som funker ok for alle. For å få svart på alt annet som er litt "viktigere" så kan jeg ikke ta meg tid til å fikse snakkeboblen til alle. Jo flere koder jeg legger ut, jo flere spørsmål får jeg. Som dere sikkert skjønner, så vil jeg ikke bruke hele fritiden min på å svare på alle småting for å få designet deres litt finere enn det allerede er.
Jeg reiste i hele går og siden da har innboksen min blidd for full til at jeg klarer å svare på det nå. Tar det i morgen... litt av det i det minste.

Nytt design

Nå er designet endelig ferdig. Mangler bare å sette inn design som skal selges i headeren. Sorry folkens, men det ble rosa igjen! Dere ser den bloglovin widget'en i sidemenyen? Den er i jo helt feil rosafarge, så jeg sendte mail til bloglovin folka og spurte om de kunne lage den i flere forskjellige farger. Kall meg gjerne pirkete ;)

edit 31/12: Nå har jeg fått opp designet som er til salgs i headeren. Flere kommer!

Gi et terningkast til det nye designet
6
5
4
3
2
1

View Results

Og en ting jeg syns er litt sykt... statistikken min! Bloggshouta et innlegg her om dagen, og siden det har jeg hatt over 400 unike hver dag. I dag over 500 :D

Kontakt

Vær snill å les gjennom det som står i innlegget FAQ før du spør om noe.

Har du spørsmål om html-koder o.l. foretrekker jeg å få de på e-post. Det samme gjelder om du skal sende brukernavn/passord til bloggen din om jeg skal fikse noe der :)
Ikke spør om samme ting flere ganger om jeg ikke svarer med en gang. Velg enten å spørre i kommentarfeltet eller på mail. Ikke begge deler.

E-post: bloggdesignet@gmail.com

Vær vennlig å ikke send melding til innboksen på blogg.no.

God jul!

Lagde denne Flash animasjonen på skolen :) Skulle vært litt flinkere å tegne. Da kunne jeg laget mye bra, da ;)

1 uke uten nett!

Hallaaaa! Jeg overser ikke kommentarer og mailer, jeg har bare vært uten internett i nesten en uke. Takk venninna mi, Ina, for at jeg nå sitter å svarer på alt for harde livet. Hun har nemlig mobilt bredbånd. Genialt! Synd at jeg ikke har råd til det. Hadde ca 90 kommentarer og mail til sammen å lese gjennom/svare på da jeg begynte, så dette tar litt tid.

Jeg har ikke tid til å hjelpe alle med den minste detalj, sånn som å fikse litt på ditt og datt så det ser litt bedre ut. Dessverre. Skulle gjerne shina opp alle bloggene deres om det kunne blitt gjort på et blunk :)

Har mast på utleieren om at de skal fikse nettet, men har det skjedd? Nei. I morgen kommer det en fyr som forhåpentligvis kan fikse dette og som ikke ber meg om å prøve å restarte pc-en. Hadde restart av pc-en fikset problemet og om jeg ikke hadde klart å finne det ut selv, så kunne jeg bare begynt å grave min egen grav. Jeg er jo ikke helt inkompetent heller.

Så da vet dere det :)

edit 7/12: Sitter på biblioteket, og nettet hjemme funker fortsatt ikke :(

edit 8/12: Fant et usikret trådløst nettverk som jeg sitter på nå :) Litt dårlig signal, men det funker. Jeg tegner et stort rødt kryss i taket om nettet mitt blir fikset før juleferien..

gi meg litt motivasjon

Jeg sitter her uten å gjøre en dritt. Burde egentlig svart på kommentarer og mail, men det er så sykt tiltak akkurat nå. No offence, jeg digger at dere spør om så mye :) Jeg må være det lateste mennesket på jord, eller.. det blir feil det også. Jeg gidder ikke å svare på mail, men jeg gidder å gå 1 km mer enn jeg må i morgen for å kjøpe billig godteri.

Uansett.. det var noe jeg ville fortelle. I går var jeg på BikBok og jeg syns jeg hørte noen som sa navnet mitt. Snudde meg etter lyden, men tenkte at det sikkert bare var noen som ropte på venninna si. Så hørte jeg det en gang til + noe annet som hørtes ut som: Vi leser bloggen din!
I og med at jeg ikke var helt sikker på om jeg hørte riktig, så lata jeg bare som ingenting. Det var i tillegg fult av folk og musikk der inne. Hvor teit hadde det ikke vært å gå bort til noen fremmede å spørre om det var meg de snakka til? Haha... Jeg bare lurer på om det er tilfelle, og at jeg hørte riktig. I så fall, så er jeg ikke en overlegen bitch om noen skulle tro det :d

 

Live chat med meg

Her kan du snakke med meg om jeg er pålogget. Hvis jeg er pålogget står det "Type below to chat with lisabd." øverst.


Legge inn gratis design

1. Trykk på "Last ned" i innlegget til designet du vil ha, og åpne alle linkene som er der. (stilsett.txt, forside.txt, innlegg.txt, kategor.txi.txt og arkiv.txt)

2. Klikk på Design -> Rediger. Nå er du inne på stilsettet. Her skal du legge til de kodene som står i stilsett.txt.

3. Klikk på Maler. Det finnes 4 forskjellige maler. Jeg har satt en firkant rundt alle sammen. I forside-malen skal kodene som står i forside.txt legges inn. I innlegg-malen skal kodene som står i innlegg.txt legges inn osv. Trykk på lagre etter du har lagt inn kodene til en mal. Husk å fjern ALLE de gamle kodene før du legger inn de nye.


Internet Explorer-brukere

a) Les DENNE artikkelen og last ned en annen nettleser. Anbefales!
eller
b) For å få kodene til malene må du gå inn på de malene det gjelder for så å trykke på Vis -> Kildekode eller Side -> Vis kilde. Kopier kodene som ligger der.

Har du problemer med designet? Ta kontakt. Jeg kan legge designet inn for deg om du vil det. Bare send brukernavn og passord på mail :)

Nytt design!

Hva synes du? :) Kommer til å gjøre noen små justeringer, men det er så og si ferdig. Jeg liker ikke den stygge reklamen under det første innlegget, så jeg får prøve å skrive litt lange innlegg sånn at den ikke vises før man scroller ned.

Til dere som bruker klokkene, så funker ikke de lenger. Siden de var lagret på er nede, og den kommer mest sannsynlig ikke opp igjen. Skal kanskje legge de inn på en annen side, sånn at dere kan bruke de igjen, men da må dere legge inn en ny kode. Er bare å fjerne den gamle siden den ikke kommer til å funke mer.

Følgerne mine har forresten økt veldig i det siste, snart halvveis til 100! :D

Ofte stilte spørsmål

FAQ = Frequently asked questions (Ofte stilte spørsmål)

Q: Det er noe feil med designet mitt. Jeg skjønner ikke hvordan jeg fikser det. Kan du hjelpe meg?
A: Det kommer an på hva det er. Tar det meg 2 min å fikse det kan jeg gjøre det, men om jeg blir nødt til å rydde opp i mange rotete koder, så kan jeg ikke ta meg tid til det.
Den enkleste og raskeste måten er om jeg får brukernavn og passord sånn at jeg kan fikse det selv. Har gjort det for mange, så du kan stole på meg. Jeg er ikke ute etter å ødelegge bloggen til noen. 
Om du ikke vil gi det til meg, kan jeg prøve å forklare hva du skal gjøre. Det kan ta tid om jeg ikke er helt sikker på hva som er galt.

Q: Kan du legge inn et av gratisdesignene for meg?
A: Ja, send brukernavn, passord og hvilket design du ønsker på mail så skal jeg fikse det. Jeg anbefaler deg uansett å prøve selv først. Det kan ta en stund før jeg leser mailen din.


Q: Headeren kommer ikke opp når jeg legger URL-adressen inn i stilsettet. Hvorfor?
A: Du har enten:
a) Lagt til URL-adressen på feil plass.
eller
b) erstattet for mye eller for lite av koden enn det du skal. Studer forklaringene og bildene mine NØYE.
eller
c)
lagt til feil URL-adresse. Les tinypic-guiden. Der står det hvilken URL du skal bruke når du laster bildene dine opp der.

Q: Kan jeg gjøre endringer på gratisdesignene dine?
A: Ja, så mye du vil.


Q: Når jeg skal hente kodene til malene for gratisdesignene dine kommer det bare opp en rar side som ligner en blogg. Det er ingen html-koder der. Hva skal jeg gjøre?
A: Les det som står under Internet Explorer-brukere i dette innlegget.


Q: Hvor lager du design/headere?
A: Alt av grafikk/bilder lager jeg i Photoshop. Det finnes mange gratis programmer du kan bruke som er veldig gode. Resten er html og css-koder som jeg har brukt mange år på å lære meg


Q: Hvor/hvordan har du lært deg Photoshop/koding?
A: Alt av koder har jeg funnet ut av ved å lese guider og prøvd meg frem. Det samme med Photoshop bortsett fra at jeg har lært noen grunnleggende verktøy på medier og kommunikasjon og på en fotolinje på folkehøyskole.

Nytt gratisdesign kommer, men trenger deres hjelp!

Jeg har akkurat lagt ut design 6, men jeg har laget enda et til nå som jeg skal legge ut snart. Sånn ser det ut:Det er en ferdig header med som du kan bytte ut om du vil, det har meny som kan fjernes, "Finn bloggere i din kommune" kan fjernes, sidemenyen er i bokser og kan flyttes lenger ned.

For at jeg skal legge det ut må 3 stykker skrive et innlegg om bloggen min med en klikkbar link. Det trenger bare å være noen setninger. Det kan være en beskrivelse av bloggen min, hva du syns om den eller lignende. Når du har skrevet innlegget, legg igjen en kommentar sånn at jeg får det med meg. Når 3 stykker har skrevet et innlegg legger jeg ut designet.

Så da er jeg spent på om det er noen som har lyst på dette designet... :)

 

Hvilket gratisdesign bruker du?

Hvilket av mine gratisdesign bruker du?

ResultaterTil ALLE som bruker online-teller fra fastonlineusers.com

Hvis du har lagt til en teller som viser hvor mange som er på bloggen din akkurat nå inni profil-teksten, så er det en kode inni der som ødelegger sidemenyen litt. 
Hvis du går inn og endrer profilen din nå, så er det mest sannsynlig en kode som ser sånn ut:

</div>

Fjern den.

Til slutt: Gå inn på et gammelt innlegg fra arkivet og trykk  "Lagre + publiser" for at endringene skal vises.

Dette ser jeg hver eneste dag, og det er jo ikke bloggerne som har gjort den feilen, men den koden kommer frem på alle som bruker en teller fra fastonlineusers.com. Det vises spesielt godt hos de som bruker gratis design 3, fordi bakgrunnsfargen på deler av sidemenyen forsvinner. Det er fordi </div>-koden forteller at her slutter sidemenyen, men det skal den altså ikke gjøre.

Søkeord folk har brukt for å finne min blogg

Jeg finner sånne ting veldig interessant, så her er noe av det folk har søkt på og deretter klikket seg inn på min blogg fra Google.Det ser også ut som folk har blitt flinkere til å ikke bruke Internet Explorer. Hurra!

PS: Gratis design #6 kommer snart. Om et par dager, tipper jeg. Holder på å lage det, men bare kom med ønsker :)

Søte kommentarer

StinaMarieBakken: Heei! Jeg synes bloggen din og tipsene er så bra, at jeg har lagt ut et innlegg på bloggen min med anbefaling av bloggen din!

Nina: hei..ville bare si at jeg bruker ditt design nå.takke for at du legger ut gratis ferdigdesign! du er kjempe flink=)

Maia: Som sagt, TUSEN TAKK for all hjelpen til de forskjellige design-katastrofene mine . Er kjempeglad for all hjelpen . Uten denne bloggen , hadde bloggen min sett ut som et dass .. THANK YOU <3

Julia Lindseth: Så flink du er, det er jo kjempe fint :D Liker måten du skriver på så godt:) Og designet er også et stort pluss ;) håper du får en super tirsdag:) PS; du er utrolig pen ;o


Nå tenker du sikkert: GRATIS REKLAME! :D og dermed blir jeg spamma med mange fine kommentarer..

bloglovin

Få gratis Spotify Premium


Trykk her!
Jeg prøver igjen i og med at det var 26 som registrerte seg sist, men bare 3 som svarte på den kampanje greia. Det betyr at jeg trenger 3 av dere til å svare på noen spørsmål for å få premium. Jeg vet ikke om dette funker, men det er da verdt et forsøk. Man får ikke virus av å registrere seg (mange er skeptiske skjønner jeg) og det er gratis.

Får du spørsmål om du har lyst på 10 par sokker til 1 krone (eller noe sånt), så bare kryss av for nei. Veldig enkelt. Det er en del spørsmål, men det tar ikke så lang tid. Det er heller ikke så nøye om du ikke svarer helt ærlig.

edit: Mangler en person til å svare på noen spørsmål nå :) Tusen takk! Lurer på om dette funker...

 

Selger forresten en helt ny kjole fra Nelly her.

Kom med forslag!

Hei! Det har blitt litt få blogginnlegg i det siste, men av en eller annen merkelig grunn så har statistikken økt og antall følgere på bloglovin økt med 5 stk på en uke. Det er jo egentlig bare koselig, men nå må jeg finne på noe å skrive om sånn at dere får noen nye koder å bryne dere på, og jeg håper at dere kan hjelpe meg! Forslag tas godt i mot.


Og gratis design, ja... er noen som har spurt om det også, så da lurer jeg på om dere som har lyst på det har noen tanker om hvordan det skal se ut?

 

bloglovin

Advarsel: Dette nettstedet kan skade datamaskinen?

Får du opp en sånn når du skal ha tak i gratisdesignene mine? Kryss av på "Jeg forstår at dette nettstedet kan skade datamaskinen." Og klikk deretter på Fortsett likevel.


Jeg vet ikke hvorfor det kommer nå plutselig. Det har aldri vært sånn før... du laster ikke ned noen filer når du skal bruke designene mine, du kopierer bare noen koder rett fra nettsiden, så ikke vet jeg.

Etter litt inaktivitet...

er jeg tilbake! Jeg fortsetter på designkøen i dag, om de som har bestilt fortsatt er interessert i nytt design. Har også planer om å legge ut et par html-koder snart.
Til dere som spør om hvordan man skal midtstille dropdown-menyen; jeg skal oppdatere den koden snart, så da kan dere kopiere den på nytt. 

Ellers så er det kult å bo i Trondheim da. Klassen min er en litt stille gjeng (inkludert meg), men håper det kommer seg etter hvert. Hater sånne "gå sammen to og to, og diskuter disse påstandene....."-oppgaver i begynnelsen. Uffoguff..
Fikk vite at facebook + mange forum osv er stengt i hele fylket, så jeg håper ikke blogg.no også er det. Noen som vet? I tilfelle det ikke er det, så for all del - IKKE nevn det for noen lærere i fare for at de skal ta det videre. Fylkeskommunen kan gå å legge seg...


Besøk min personlige blogg: lisablogg - Hybellivet i Trondheim

Hjelp meg med å vinne en ipod på studenttorget!

Jeg vant ikke, men takk til de som stemte! :)

En sniktitt på nytt gratisdesign

Jeg legger det sikkert ut i morgen. Har ikke lagt inn bakgrunn eller header enda, så det ser kanskje litt kjedelig ut. Jeg liker uansett oppsettet veldig godt selv. :) 


09.aug.2010

Hei! :) Nå er det bare en uke igjen så sitter jeg på flyet på vei mot Gardermoen, så Trondheim. Jeg føler meg egentlig ganske stressa for det er mye jeg skal gjøre når jeg kommer meg dit. I alle fall så skal jeg begynne å pakke denne uka og lage design til 3-4 blogger inni mellom pakkinga. 

Jeg tror nok jeg kommer til å være litt inaktiv fra neste uke av. En liten liste over ting jeg skal gjøre: (jeg liker å lage lister ^^)
 • Gå på skolen og alt som følger med det (lekser osv kommer sikkert til å ta litt tid)
 • Skaffe meg møbler. Helst billig/gratis.
 • Skaffe meg jobb
 • Innebandytrening 
 • Time hos optikeren for å få meg linser
 • Tannlegetime
 • Henge med venner fra folkehøyskolen jeg gikk på :D

Jeg kommer til å lage design når jeg har tid, og jeg vet ikke hvor ofte det blir enda, men bloggen blir nok ikke død for det ;)

Flytte sidemenyen opp ved headeren

Har du lyst å flytte sidemenyen lenger opp ved siden av headeren? Kopier denne koden og lim den nederst i stilsettet:

margin-top: -300px;
background-color: #ffffff;
}


Endre 300 til du finner ut hvor du vil ha sidemenyen. Ikke fjern -. Har lagt inn hvit som bakgrunnsfarge på sidemenyen i tilfelle den er gjennomsiktig fra før, men det kan endres.
Hvis du ikke vil at sidemenyen skal gå over headeren, så burde du lage en header som er like bred som blogginnleggene.

Følg hybellivet mitt i Trondheim

Jeg har jo en blogg til som er mer personlig, om hverdagen min og sånt. Skriver om ting jeg irriterer meg over og ting jeg interesserer meg for. Det er jo en fotoblogg også, så det kommer vel noen bilder etterhvert. Jeg er bare så lat med å redigere.
Nå er det bare 12 dager til jeg flytter, men herregud, tiden går sakte. 

køkøkøkøkø

Hvis noen bestiller design nå, så er det 6-7 i kø fra før, så det kommer til å ta tid. Ting tar veldig lang tid for meg egentlig, og det er bare to uker til jeg flytter, så jeg håper jeg får gjort unna alt før det. 
De som bestiller nå må regne med litt venting! Vet som sagt ikke hvor mye tid jeg har til overs når høsten kommer.


MEN jeg planlegger å legge ut et gratisdesign til. Jeg har egentlig planene sånn ca klare, men vet ikke helt når det kommer :)


edit: fikk litt designkick nå, så jeg håper ikke det går over alt for fort ;)

Hvorfor koster bloggdesign penger?

Jeg har lest kommentarer på flere blogger hvor folk klager på at vi (altså bloggdesignere) tar betalt for å lage design og headere. Mange synes det skal være gratis. Jeg tror de fleste som mener det ikke vet hvor mye arbeid som ligger bak et webdesign og hvor lang tid man bruker på det. Jeg har fått noen spørsmål om hvordan man lager et design til bloggen. Det kan ikke besvares ordentlig med hverken 1 eller 100 setninger, for så enkelt er det ikke. 
Det er jo opp til hver enkelt person å bestemme hvor mye man vil legge i et bloggdesign, men uansett om mange mener at jeg burde gi det bort gratis, så er det fortsatt mange som vil betale for det, og jeg har nok med å lage til de som betaler. Så hvorfor ikke tjene penger på noe man synes er gøy? Hadde du takket nei til det?
Jeg har brukt flere år (4-5?) på å lære alt det jeg kan i dag. Bak alle de årene ligger det flere timer med frustrasjon over at ting ikke er som jeg har skrevet i kodene. Da har jeg googlet problemet og spurt på diverse forum. Mange ganger har det vært så enkelt som at jeg har glemt å skrive inn et semikolon eller en skråstrek, og tro meg, de tegnene er det mange av i et webdesign. 
I begynnelsen brukte jeg en enkel hjemmesidebygger på home.no og freewebs.com. Etterhvert gikk jeg over til html. Jeg leste meg opp på start.no, men det står ikke noe om sånne ting der lenger. Ikke som jeg har sett i alle fall, men det finnes mange andre sider der ute. w3schools.org er en side jeg bruker veldig mye. Om jeg lurer på noe så søker jeg på den siden med en gang. 
Der kan du lære å bygge opp en side fra bunnen av. Det kan være lurt for å skjønne hvordan blogg.no-malene er bygd opp, men det kan jo hende blogg.no er lagt ned før dere skjønner halvparten av html-verdenen. hehehe, neida.. bare tuller ;) 
Trykk her for å komme til første side av en html guide. Det eneste du trenger er Notisblokk som alle med windows har på pc-en fra før. Mac har vel noe som heter ...hva heter det igjen? TextEdit? Tror det. Også trenger du et tastatur å skrive med. Det regner jeg med at alle har.
Ikke glem å lær deg CSS også! Det sparer mye tid. I stedet for å skrive f.eks hvilken farge bakgrunnen skal ha på alle sidene på nettsiden din, så skriver du det bare i stilsettet (CSS) en gang. 

Har fått tak over hodet!

Jeg har fått hybel midt i Trondheim sentrum :) Og en ting som er sykt digg er at vi som bor der slipper å vaske fellesbad og kjøkken! Kollektiv funker fett for meg. Jeg vet ikke hvordan det ser ut der, men ei venninne av meg som også skal bo der har vært på visning. Vi er 3-5 stykker som skal dele kjøkken og bad. Er spent på hva slags folk det er... 
Jeg merker også at jeg begynner å få litt nerver for første skoledag. Skal liksom ta bussen til en plass jeg aldri har vært og gå noen meter til en skole jeg aldri har vært på. Skummelt! 
Nå klarer jeg ikke å vente med å flytte. Det er enda 2 og en halv uke igjen og jeg kjeder ræva av meg her oppe i Finnmark. 

Nå er jobb det eneste jeg mangler, så når/hvis jeg får det så er alt på stell!

Var noen som sa de ville bli litt bedre kjent med meg ettersom jeg for det meste bare skriver om design og koding og sånt, så da håper jeg at noen er litt mer fornøyd ;)

Design til Malin Hammersgård

Ganske enkelt og ryddig. Hva syns du?

Design til Henryogverro.blogg.no

Hvor gammel er du?

Hvor gamle er leserne mine? Klikk en gang på aldersgruppen din for å stemme.

Hvor gammel er du?
25 eller eldre
18 - 24
13 - 17
12 eller yngre

View Results

Design til Linn Steinsland

Kommer meg sakte, men sikkert gjennom designkøen. Dette har jeg laget til Linn SteinslandFå gratis spotify premium

Folk er sikkert lei av disse "Få gratis spotify premium" greiene, men jeg har ikke prøvd de ut enda. Noen sier at det funker, så hva kan man vel tape på det? Bare noen minutter av livet. Om du vil ha gratis Spotify premium, registrer deg via denne linken og svar på en spørreundersøkelse.  


Design til iiaaa.blogg.no

Hva synes du? :) iiaaa.blogg.no

Hva skal jeg skrive om?

Nå er det litt dødt her, så hva skal jeg skrive om? 

Forresten... om noen av dere tilfeldigvis kommer over noen ledige deltidsstillinger i Trondheim i butikk/kiosk/bensinstasjon/resturant eller noe lignende, si ifra! :) Må ha noe å leve på + at jeg trenger ny pc. Er såvidt jeg gidder å jobbe i Photoshop fordi denne er så treg, og da er det ikke så gøy å lage design. 
Hadde jeg bare hatt så populær blogg at jeg bare kunne spørre noen om å sponse meg... ;)

Design til jonathanjaeger.blogg.no

Har laget et design til jonathanjaeger.blogg.no. Hva syns du? :)Vinneren av et design trekkes i morgen

Nå har designkonkurransen foregått en stund, så jeg trekker vinneren i morgen. Det vil si at du fortsatt kan delta.
Jeg stenger for kommentarer like før jeg trekker vinneren. Trykk her for å delta! :)


Nå har jeg kommet litt lenger ned i køen med bloggdesign selv om det bare kommer fler og fler. Var litt lei en stund, men nå sitter jeg bare og venter på svar hos folk sånn at jeg kan fortsette med designet dems. Holder på med 2-3 stykker parallelt, så det forhåpentligvis går litt fortere.

Design til Madelen M

Jeg har laget et design til Madelen som skriver mmindresunde.blogg.no. Hva synes du?Flytter til Trondheim! :)

Jeg har kommet inn på IKT-servicefag på Heimdal vgs i Trondheim til høsten! Er skikkelig letta nå fordi jeg har gått med nervene i høyspenn i flere måneder. Satser på å få meg hybel i sentrum en plass.. Tror jeg skal begynne å spille innebandy igjen, også må jeg prøve å skaffe meg en jobb for å klare og overleve. Er litt skeptisk til hvor mye tid jeg får til å holde på med webdesign da, men det blir sikkert litt tid til det også :)

Det går litt treigt med å lage designene og headerne som er i kø nå, så må bare beklage det! Er litt opptatt med å sende søknader hit og dit og å se på hybler.
Jeg gleder meg så sykt mye til å flytte! :D

http://velobello.files.wordpress.com/2010/03/trondheim-norway.jpg

Hjemme fra hytta

Det var koselig på hytta selv om det bare var meg, pappa, onkelen min og katta mi der. Har tatt en del bilder, men det er ikke så mye å skryte av. Nå er jeg ganske sliten og giddaløs, så jeg gidder ikke å redigere de nå.
Ellers så har jeg 7 bloggdesign/headere i kø, så om noen bestiller noe nå, så må de regne med litt ventetid.

Det var en hyggelig overraskelse og komme tilbake til 3 nye følgere på bloglovin og mange fine kommentarer :) Takk!

Design til Iselin

Har laget et design til Iselin som skriver mamma1993.blogg.no. Hva syns du?Jeg drar på hytta i morgen. Er ikke sikker på om jeg kommer til å ha nett der. Kanskje onkelen min har med seg det mobile bredbåndet. Tror jeg kommer hjem på onsdag, så da svarer jeg på kommentarer og mail når jeg kommer hjem om jeg ikke har nett der.
Men resten av kvelden tror jeg at jeg blir hjemme.

3. plass på pluss!

Det er litt gøy da ;) Blir så glad av å se at dere får hjelp fra bloggen min og at dere bruker designene jeg legger ut. Tusen takk, kjære lesere!


Gratis design...

...kommer i morgen! Jeg gleder meg til å legge det ut! Tror det blir veldig bra. Nå skal jeg begynne å kode det. Kan gi dere en liten smakebit..
 • Sidemenyen er delt opp i bokser.
 • Du kan velge om du vil ha bruke egen header eller ikke.
 • Det følger med meny
 • Retrofarger og sommerfugler.

Høres det bra ut?

Design til Siljenn.blogg.no

Hva syns dere?Siljenn.blogg.no

Gratis design - Hva vil du ha?

Jeg har tenkt å lage et til gratis design som alle kan laste ned og bruke, men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal lage det. Har du noen forslag, så kom med dem :)

Hvilket oppsett kunne du tenkt deg?
Har ikke laget noen gratisdesign med sidemenyen oppdelt i flere bokser.. kanskje jeg skal lage det? Hva mer?

Vinn et design!

Minner om at du kan vinne et helt design hos meg hvor du selv bestemmer hvordan du vil ha det. Det er ikke så mange påmeldte enda, og alle har like stor sjanse til å vinne fordi jeg trekker en tilfeldig kommentar med random.org.

Har ikke bestemt meg for når jeg skal trekke vinneren, men skal ikke vente så mye lenger nå. Noen dager, kanskje.

TRYKK HER for å bli med!MinGave.com

Design til Ruth

Nå har Ruth09.blogg.no fått opp designet jeg har laget til henne :) Her er resultatet.


Hva syns du?

30 kroner for en header!

Har satt ned prisen på headere til 30 kroner. Klikk her for å komme til bestillingssiden. Husk å beskrive godt hvordan du vil ha headeren. Legg gjerne ved headere du liker.Bloglovin - Bruker du det?

Nå syns jeg faktisk jeg har lite følgere på bloglovin i forhold til det antallet lesere jeg har hver dag. Med bloglovin går du ikke glipp av et eneste innlegg til de bloggene du følger. Alle innleggene du ikke har lest kommer til å ligge øverst på listen helt til du har lest dem. Du kan også spare innlegg du syns er nyttig sånn at du lett finner dem igjen.

bloglovin
Før jeg begynte å bruke bloglovin måtte jeg selv huske på å gå innom hver eneste blogg jeg likte for å sjekke om det var skrevet noen nye innlegg. Nå har jeg alle på en plass! :) Det er så enkelt og greit.

Jeg kommer til å legge ut mange fler html og css-koder, Photoshop tutorials og kanskje et til gratis design om ikke lenge. Høres noe av dette interessant ut? Følg meg på bloglovin, så får du med deg alt.
Forresten så kan du fortsatt vinne et design HER.

Tror forresten jeg begynner å bli i litt dårlig form her nå. Sitter å snufser litt. Jeg har ikke vært syk siden Mars 2009, altså over 1 år siden. Det vil si feber og sengeliggende. Etter det har jeg bare hatt litt vondt i halsen og vært småforkjøla 2-3 ganger i 2-3 dager om gangen. Får jeg feber nå, så kan jeg sikkert gå et helt år på skolen til høsten uten å bli syk, og det er jo absolutt ikke dumt!

Bare fortsett å si hva dere vil lære i Photoshop HER.


Fant ut nå nettopp at jeg er på 13. plass på pluss-topplisten med 70%. hehe

Et tips til de aller fleste blogg"leserne"

Gå på denne linken og les.
http://flisa.blogg.no/1277329684_se_hit_alle_spammere_.html

Det handler om oppmerksomhetssyke (og frekke) spammere!

Photoshop tutorials - Hva vil du lære?

http://www.csd.uwo.ca/bitbybit/logos/photoshoplogo.jpgHar tenkt å lage en egen kategori for Photoshop! Men hva vil du lære? Har du sett noe som er kult som du vil lage selv? Kom med det, så skal jeg prøve å skrive en tutorial om det. Jeg har Photoshop CS3. Det er nesten helt likt som CS4. Jeg har i alle fall ikke lagt merke til noen store forskjeller som har noe å si for tutorials jeg kommer til å skrive. CS5 har jeg ikke prøvd enda, men det er vel ikke store forskjeller der heller?

Nytt design!

Jeg har laget et nytt design til bloggen min i dag. Hva syns du om det?
Jeg er veldig fornøyd med det. Skal bare endre litt på sidemenyen, så er det ferdig.

Gi et terningkast til det nye designet

6
5
4
3
2
1

View Results

Nedsatt pris på design!

Har satt ned prisen på disse to designene.

30 kroner for det rosa (førpris: 50,-)

100 kroner for det grønne retrodesignet (førpris: 150,-)

Trykk på bildene for å komme til innleggene der de selges og får og se større bilder.
Jeg bytter selvfølgelig ut mine bilder med dine bilder og mitt bloggnavn med ditt.Om du kjøper et av designene er det ingen som har et likt design som deg! :)

Konkurranse, design til salgs ++

 • Minner om at du kan vinne en header her. Jeg trekker to vinnere, men om det kommer mange nok bidrag så trekker jeg fler.
 • Jeg har oppdatert Tips og triks-innlegget litt.
 • Hva er en URL?
 • Disse to er fortsatt til salgs. Trykk på de for å komme til det innlegget der de selges.


Har du problemer med designet ditt?

Ser det ikke likt ut i Internet Explorer og Firefox eller er det noen feil du ikke får rettet opp i?
Da kan jeg hjelpe deg med å fikse det. Gratis! Send meg en mail med kodene i stilsettet og malene og adressen til bloggen din. Det enkleste er jo selvfølgelig om jeg logger meg inn på bloggen din med ditt brukernavn og passord, så om du heller vil det så er det mye enklere :)

bloggdesignet@gmail.com


NB: Det jeg gjør er å rette opp i koder som er skrevet feil. Jeg koder ikke et nytt design til deg.

Stem på designet mitt!

Jeg er med i en konkurranse om finest design hos pab.blogg.no. Trykk her for å legge igjen en kommentar med bloggnavnet til den bloggen du synes har finest design.


Minner om at SweetPink- og Retrodesignet fortsatt er til salgs. Og at du kan vinne en header her.

Hvem er jeg?

Nå er det kanskje på tide å presentere meg ordentlig. Jeg heter altså Lisa, er 18 år og kommer fra en liten plass i Finnmark. Har gått et år på medier og kommunikasjon (Alta) og et år på en fotolinje på folkehøyskole (Flisa).
Som dere kanskje skjønner liker jeg å holde på med photoshop og webdesign. Har holdt på med det i en god del år. Husker ikke når jeg begynte å lære meg html, men jeg vil tro det er 5-6 år siden.
Til høsten har jeg planer om å gå vg2 IKT-servicefag i Trondheim hvis jeg kommer inn. bloglovin

Hvor mye kunne du betalt for et design?

Jeg holder på lage et retrodesign som jeg skal selge. Trenger bare å gjøre noen justeringer før det er ferdig. Tipper jeg legger det ut i morgen.

Hvor mye kunne du betalt for et design du liker veldig godt som bare du får?

06.jun.2010

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

06.jun.2010

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Hva gjør en blogg bra? (design)

Venstrestill teksten i blogginnleggene
Det er utrolig slitsomt å lese lange tekster som er midtstilt. Dessuten ser venstrestilt tekst mye bedre ut.

Skrifttype
Bruk en font som er lett å lese. F.eks arial, tahoma eller verdana. Mange bruker Times og andre fonter med seriffer på bloggen. De typene er ikke beregnet for å lese på skjerm, men på trykk.

Overskrifter
Bruk overskrifter som står litt ut fra resten av teksten. F.eks en annen farge, litt større, fet skrift osv.

Farge på bakgrunn og tekst
Bruk en lys bakgrunnsfarge og en litt mørkere farge på teksten. Gjør du det omvendt, kan det fort bli slitsomt å lese.
Noen ganger lurer jeg faktisk på om folk ikke ser på designet til sin egen blogg, men bare bruker to farger som er fine. Selv om fargene er fine for seg selv, betyr det ikke at de passer sammen. Har du noen ganger lest en blogg med rosa bakgrunn og turkis skrift? Ser jeg en sånn blogg, går jeg ut med en gang. Det skal ikke gjøre vondt å lese.


Språk
Skriv på bokmål (eller nynorsk) sånn at alle forstår. Selv syns jeg det er lettere å lese bokmål enn min egen dialekt.

Design
Bruk et design som passer for de fleste skjermstørrelser. De fleste har mest sannsynlig ikke under 1024 pixler i bredden.

Dette er ting jeg pirker på om jeg skal si hva jeg synes om en blogg. Ikke alt stemmer for alle, men mye av dette er grunnleggende og noe alle bør vite.
Få andre til å se på bloggen og si hva de synes. Noen ganger ser man ikke selv hva som kan gjøres bedre.

Bestill design

TAR IKKE I MOT BESTILLINGER LENGER! TAR IKKE I MOT BESTILLINGER LENGER!
Det tar rett og slett for mye tid. Kanskje jeg åpner for bestillinger igjen senere.


Lurer du på noe, send meg en mail på bloggdesignet@gmail.com

--------------------------------------------
Design jeg har laget

Headere jeg har laget
Nytt design

Nå har jeg fått nytt design. Ble ganske fornøyd selv. Hva syns du?

edit: Så at designet var helt ødelagt i IE. Nå har jeg retta det opp. Det var noen koder som var skrevet feil. Firefox retter de opp mens IE ikke gjør det, så om noen oppdager feil i IE, si ifra, så skal jeg sjekke det opp. Nå er heldigvis alt som det skal.

Et lite tips: Last ned Mozilla Firefox.

bloglovin

04.jun.2010

Jeg har plassert min blogg i Havøysundnorske bloggkart!

Få en gratis header - konkurranse

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET! Tonje vant.

Jeg har bestemt meg for å ha en konkurranse ca en gang i uka. Vinneren får en gratis header av meg. Det er veldig enkelt å delta. Alt du trenger å gjøre er å skrive i kommentarfeltet at du er med. Du kan kommentere så mange ganger du vil. Husk å skriv bloggadressen din sånn at jeg kan kontakte deg.
Om du vinner, så er alt du trenger å gjøre å fortelle meg om du har lyst på noe spessielt og eventuelt sende bilder du vil jeg skal bruke.
Trekker vinneren om et par dager.

Noen headere jeg har laget så langtHTML og CSS-hjelp

Lurer du på hvordan noe gjøres innenfor html og css? Har tenkt å lage en liten guide, men da trenger jeg forslag til hva jeg skal forklare. :) Kommenter om det er noe du lurer på.

23.mai.2010

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

23.mai.2010

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Har du lyst på designet mitt?

Trykk på bildet hvis du vil ha designet på din blogg.Det kommer flere design etter hvert, so stay tuned!

Bloglovin

bloglovin

Følg bloggdesignet.blogg.no på Bloglovin for å få vite når jeg legger ut nye design.

Design, pekere og miniklokker til din blogg!

Velkommen!
I sidemenyen finner du pekere og miniklokker til din blogg. Har du problemer med å få koden inn på bloggen din, si ifra, så kan jeg hjelpe deg.
Senere vil det også kommer gratis og ferdigkodet design.


Jeg setter stor pris på en link tilbake til bloggen min om du bruker noe :)
Lisa

Lisa

21, Trondheim

Jeg har flyttet til www.nerdie.me/designKategorier

Arkiv

hits