Data og internett

Internettlesere

Jeg vet at mange der ute bruker Internet Explorer, men selv om det er den nettleseren som er på alle pc-er fra før, så er det den siste jeg (og mange andre) vil bruke. Det finnes flere forskjellige nettlesere. De mest brukte er vel Chrome, Firefox og Opera. 

Chrome er en veldig rask nettleser og funker fint for de som har en like treg og gammel pc som meg. Det klikker sjeldent, men noen minus for folk som blogger er at det ikke går an å opprette en lenke og endre størrelsen på bilder uten å kunne html, men om du kan det så er det ikke noe problem å bruke Chrome. 
Mozilla Firefox har alt jeg trenger og den er enkel å skjønne seg på. Det er den jeg har brukt mest og når jeg får meg en ny og rask pc, bytter jeg til FF med en gang. 
Opera har jeg ikke brukt så mye, så jeg skal ikke uttale meg så mye om den. Tror den er rimelig lik Firefox, men de forskjellene jeg har lagt merke til er bare småting som ikke så mange bryr seg om.

Se film gratis på nett!


http://blogg.maroder.no/wp-content/uploads/2010/01/voddler-logo.jpgVoddler.com er en side der du kan streame filmer på nett, helt gratis. Det er nesten det samme som spotify, bare med filmer. De fleste er gratis, men noen få må man betale 30-40 kroner for. Før måtte man ha invite for å få se filmer, men nå kan alle registrere seg.

Spotify er nå gratis for alle


Jeg vet ikke hvor mange som har fått det med seg, men nå kan du registrere deg (uten invitasjon) og laste ned Spotify gratis fra hjemmesiden til Spotify. Trykk på Get spotify open, registrer deg og last ned Spotify.

Ulempen med å ikke ha invite er at du bare kan høre på musikk 20 timer i måneden, så ikke glem musikken på når du går vekk fra pc-en!

Gratis bilderedigeringsprogrammer

Har du ikke råd til Adobe Photoshop så kan noen av disse gratisprogrammene være en grei erstatning. Legger ut link til de jeg har hørt mest om. Google gratis bilderedigeringsprogram hvis du vil finne fler.


Paint.NET - Støtter layers (lag) noe som er veldig nyttig om du skal ha mange forskjellige elementer i et bilde. Dette progammet er bare for Windows. Klikk her hvis du vil lese noen tutorials.


http://linux4noobs.files.wordpress.com/2009/08/gimp-logo.jpg
GIMP - For Window, Mac, Linux ++. Har også layers. Klikk her for å lese mange kule tutorials.


Picasa
Picasa - For Windows og Mac. Tutorials.
 bloglovinbloglovinbloglovin
Lisa

Lisa

21, Trondheim

Jeg har flyttet til www.nerdie.me/designKategorier

Arkiv

hits